W ramach zagospodarowania czasu wolnego wychowanków w Bursie Szkolnej, kolejny rok, rozpoczęła działalność innowacja pedagogiczna „Bursa pełna smaków II”.   Młodzieży  chętnie uczestniczy w spotkaniach kulinarnych przygotowując potrawy lub ciasta, które wspólnie degustuje cała społeczność placówki. Smakowite zapachy roznoszą się wówczas w całej placówce, zachęcając do kolejnych spotkań i kulinarnych wyzwań. Z okazji Dnia Chłopaka dziewczęta przygotowały smaczne „ciasto czekoladowe z konfiturą i bitą śmietaną”, którym poczęstowani zostali wszyscy chłopcy.  

Natomiast z okazji Dnia Edukacji Narodowej  młodzież przygotowała „szarlotkę z budyniem”.  Degustowali ją wszyscy pracownicy bursy i młodzież.  Zachwytom i uznaniom dla  smaku pieczonych ciast nie było końca. W zajęciach udział wzięły udział: Magdalena Derlaga, Marta Pyrzak, Wioleta Walczyk, Dominika Czerwonka, Natalia Makowska, Dominika  Makowska, Kinga Krawczyk, Izabela Cichosz, Paulina Serafin, Ewelina Wosiek, Karolina Zając, Karolina Natalia Mazur . Oprócz apetycznych wypieków młodzież przygotowuje również tematyczne prezentacje wizualne. Zamieszcza w nich  treści promujące  świadome i zdrowe odżywianie, dbałość o  własne zdrowie.  Opiekunami realizowanej innowacji są wychowawczynie: Agnieszka Kopeć, Małgorzata Przydatek, Joanna Pietras, Marzena Baska.

 

 

Rekrutacja 2024/2025

Informacja dla wychowanka

Kontakt z Bursą Szkolną

Zamówienia publiczne

Zaproszenie do złożenia oferty dostaw

oraz informacja z otwarcia ofert:

- mięs i wędlin

-  produktów spożywczych

- produktów mleczarskich

Zamówienia publiczne poniżej
130 000 zł netto.

Biuletyn Informacji Publicznej

Like Box

Gościmy

Odwiedza nas 76 gości oraz 0 użytkowników.