W ramach zagospodarowania czasu wolnego wychowanków w Bursie Szkolnej, kolejny rok, rozpoczęła działalność innowacja pedagogiczna „Bursa pełna smaków II”. Młodzieży chętnie uczestniczy w spotkaniach kulinarnych przygotowując potrawy lub ciasta, które wspólnie degustuje cała społeczność placówki. Smakowite zapachy roznoszą się wówczas w całej placówce, zachęcając do kolejnych spotkań i kulinarnych wyzwań. Z okazji Dnia Chłopaka dziewczęta przygotowały smaczne „ciasto czekoladowe z konfiturą i bitą śmietaną”, którym poczęstowani zostali wszyscy chłopcy.
Natomiast z okazji Dnia Edukacji Narodowej młodzież przygotowała „szarlotkę z budyniem”. Degustowali ją wszyscy pracownicy bursy i młodzież. Zachwytom i uznaniom dla smaku pieczonych ciast nie było końca. W zajęciach udział wzięły udział: Magdalena Derlaga, Marta Pyrzak, Wioleta Walczyk, Dominika Czerwonka, Natalia Makowska, Dominika Makowska, Kinga Krawczyk, Izabela Cichosz, Paulina Serafin, Ewelina Wosiek, Karolina Zając, Karolina Natalia Mazur . Oprócz apetycznych wypieków młodzież przygotowuje również tematyczne prezentacje wizualne. Zamieszcza w nich treści promujące świadome i zdrowe odżywianie, dbałość o własne zdrowie. Opiekunami realizowanej innowacji są wychowawczynie: Agnieszka Kopeć, Małgorzata Przydatek, Joanna Pietras, Marzena Baska.