Tradycja bursy stało się coroczne przygotowanie słodkich wypieków w czasie poprzedzającym Święta Bożego Narodzenia. Podczas warsztatów kulinarnych wychowankowie bursy nauczyli się jak przygotowywać ciasteczka korzenne i pierniczki Bożonarodzeniowe. Pod kierunkiem wychowawczyni p. Agnieszki Kopeć i p. Małgorzaty Przydatek młodzież uczyła się, doskonaliła umiejętności i rozwijała swoje pasje kulinarne. Delikatne, rozpływające się w ustach, cudownie pachnące przyprawami piernika i miodem, ciasteczka przygotowali: Wiktoria Dąbrowska, Wiktoria Buglewska, Wiktoria Majewska, Julia Janicka, Igor Bąk, Karol Trela, Agata Krechowiak, Wiktoria Płucisz, Angela Potchapczuk, Kinga Wosiek, Ola Kozieł, Dominika Rak, Iza Rzepka i Ania Chmielewska.
Rozchodzące się w całym budynku aromatyczne zapachy przyciągały wielu chętnych i dawały przedsmak zbliżających się Świąt. Zobaczcie sami!